Preskoči na vsebino

Košarica

4 izdelki

Trenutni znesek košarice*:

106,68 

Prislužili ste si brezplačno dostavo

Prislužili ste si brezplačni izdelek: Drobni polži - 250 g.

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Pistacijevi cmoki z grškim jogurtom, medom in pomarančo

Tokrat nas je Evita razvajala z našimi novimi pistacijevimi cmoki, ki jih je postregla z grškim jogurtom, medom in pomarančo. Cvetlični med in pistacije ustvarijo nežno, sladko-slano kombinacijo, grški jogurt pa doda svežino in prijetno kislost. Popolna kombinacija okusov in tekstur: hrustljavih pistacij, kremastega jogurta in svilnatega dotika medu. Sladica, za katero ne potrebujete nobenega kuharskega predznanja - vseeno pa boste z njo navdušili. Pistacijevi cmoki v tej osvežilni različici so idealna poletna sladica.

Čas priprave:
25 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4 porcije

Sestavine

Cmoki s pistacijevim nadevom Pekarne Pečjak

4 kom

cvetlični med

2 jedilni žlici

grški jogurt

6 jedilnih žlic

maslo

50 g

mlete pistacije

100 g

lupinica ene pomaranče

ščepec soli

Video recept

1

Pistacijeve cmoke skuhamo po navodilih na embalaži. Vodo odlijemo in cmoke damo na stran.

2

V ponvi stopimo maslo. Dodamo še cmoke, 1 jedilno žlico medu ter ščep soli in pražimo, da se cmoki z vseh strani enakomerno zapečejo in dobijo lepo skorjico. V pomoč nam bo, če uporabimo ponev s prevleko proti prijemanju, da se cmoki ne primejo dna.

3

V posodi za mešanje zmešamo grški jogurt, pomarančno lupino in 1 žlico medu. Dobro premešamo z mešalnikom.

4

Zapečene cmoke postrežemo z grškim jogurtom in potresemo z mletimi pistacijami.

NAMIG: Maslo pražimo tako dolgo, da se mlečni delci v maslu zapečejo do zlatorjave barve. To jedi doda novo dimenzijo okusa – po oreščkih in karameli. Pozor: pražite previdno, na ne previsoki temperaturi, da se maslo ne zažge.