Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Bovla z metuljčki

Bovle so že nekaj časa izjemno priljubljene. Ne brez razloga. Prvič so praktične, ker v eni posodi zmešamo vse, kar imamo najraje: od mesa, zelenjave, testenin, riža... Drugič, ker jih lahko vzamemo s seboj, kamorkoli že gremo. Tretjič, ker so polne hranil zaradi svoje raznolikosti. In četrtič, ker so lahko vsakokrat drugačne. Evita predstavlja bovlo, v kateri so glavne zvezde testenine metuljčki, piščančji trakci in čičerika. Ker je začinjena s prav posebno polivko iz oreščkov in avokada, je povrhu še eksotična. Je nasitna a ne pretežka, skratka idealen in hitro pripravljen obrok.

Čas priprave:
45 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
3 porcije
bovla-z-metuljcki

Sestavine

mali metuljčki Pekarne Pečjak

250 g

rdeča, zelena in rumena paprika

1 kos vsake

bučka

1

avokado

2

indijski oreščki

1 paket

limona

1

piščančje prsi (ali katerokoli drugo meso, ki nam je ostalo)

200 g

sveža zelišča

za začinjanje

kurkuma

1 čajna žlička

sol, poper

olivno olje

1 jedilna žlica

kuhana čičerika (lahko iz konzerve)

250 g

solata kristalka

1 glava

čebula

¼

Video recept

1

Čičeriko začinimo s soljo, poprom, kurkumo in oljem in jo pečemo v pečici 20 minut pri 185°C.

2

Na ponvi popečemo na trakce narezane bučke in paprike. Pečemo približno 5 minut na visokem ognju. Zelenjavo odstavimo.

3

Oreščke namočimo v vrelo vodo in jih pustimo namakati približno 10 minut. Avokado, čebulo, limonino lupinico, sok limone, malce olivnega olja in zmehčane oreščke zmešamo v mikserju, da nastane gladka zmes.

4

Solato kristalko narežemo na trakce.

5

Male metuljčke skuhamo po navodilih.

6

V skledo damo male metuljčke, popečeno zelenjavo, piščančje meso natrgano na drobne koščke, čičeriko in vse skupaj prelijemo z avokadovo omakico.