Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Enolončnica z vodnimi vlivanci

Vam je že kdaj prišlo na pamet, da bi jajčevce in paradižnik pripravili kot enolončnico? Tu je recept zanjo! To je nenavadna, tolažilna, po poletju dišeča enolončnica, ki vas bo pogrela v prvih jesenskih dneh. Poleg jajčevcev preseneti še z dodatkom fete in svežo baziliko. V takšno enolončnico se kot zakuha zares najbolje podajo vodni vlivanci. Ker vsebujejo obilje svežih jajc, ji dodajo še pravo dozo krepkosti. Ker pa je vse narejeno v eni posodi, vam ne bo potrebno niti zapravljati časa s pomivanjem.

Čas priprave:
35 minut
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4-5 porcij
enoloncnica-z-vodnimi-vlivanci

Sestavine

vodni vlivanci Pekarne Pečjak

200 g

sveži paradižniki

3

jajčevec

2

čebula

1

česen

2 stroka

sveža bazilika

1 vejica

paradižnikov koncentrat

1 jedilna žlica

olivno olje

2 jedilni žlici

feta sir

200 g

Video recept

1

Jajčevce narežemo in nasolimo. Nasoljene damo za nekaj minut na papirnato brisačo, da spustijo nekaj vode.

Ko jih osušimo, jih popopramo in naoljimo. Popečemo jih v ponvi, da dobijo lepo zlatorjavo barvo.

2

Medtem v loncu prepražimo čebulo, česen in nato še paradižnike. Ko je vse dobro pokuhano, dodamo še popečene jajčevce. Vse skupaj kuhamo 5-10 minut.

3

Vodne vlivance skuhamo po navodilih na embalaži. Lahko jih zakuhamo neposredno v juho. Po potrebi dodamo še nekaj vode, da dobimo želeno gostoto.

4

Preden enolončnico postrežemo, jo potresemo z nadrobljeno feto in s svežo baziliko.