Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Galette z zelenjavo

Ste že slišali za francosko jed galette? Tudi mi ne, dokler nam je ni pripravila Evita. Takrat smo se zaljubili na prvi pogled. Le kdo se ne bi, saj vsebuje hrustljavo testo, slasten mascarpone in svežo zelenjavo. Naša je slana varianta, vi se lahko odločite tudi za sladko, izgledati pa mora rustikalno. Kvašeno listnato testo je samo odtajala, ga položila v pekač, nadevala s sočnim kremnim nadevom in svežo zelenjavo. Resnično hitro pripravljeno. Jed je popolnoma brez mesa in primerna za lahek obrok ali prilogo. Lahko pa jo pripravite tudi za piknik, zagotovo bo požela navdušenje gostov.

Čas priprave:
45 minut
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
6 porcij
galette-z-zelenjavo

Sestavine

kvašeno listnato testo Pekarne Pečjak

300 g (½ zavitka)

bučke

2

zrel paradižnik

2

feta sir

100 g

mascarpone

100 g

poper

limonina lupinica

rumenjak

1

mleko

5 jedilnih žlic

olivno olje

Video recept

1

V mešalniku zmešamo feto, mascarpone, sol, poper in limonino lupinico.

2

Kvašeno listnato testo, ki smo ga prej odtajali in malo vzhajali, razvaljamo in položimo v okrogel pekač.

3

Dobljeno mazavo zmes namažemo na kvašeno listnato testo, čez v krogu zložimo narezano zelenjavo in zapognemo robove testa.

4

Premažemo z rumenjakom, ki smo ga razžvkljali s kančkom mleka in zelenjavo pokapljamo z olivnim oljem. Malce posolimo in popopramo.

5

Pečemo v pečici do zlatorjave barve (približno 25 minut pri 185 stopinah).