Preskoči na vsebino

Košarica

0 izdelkov

Trenutni znesek košarice*:

0,00 

Do brezplačne dostave manjka še 60,00 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

V košarici ni izdelkov.

Na košarico

Borovničevi cmoki z orehi in pehtranom

Borovničevi cmoki so že sami zase odlična sladica. Pravo poslastico pa lahko pripravite po tem receptu. Evita je borovničeve cmoke pripravila s pehtranom, vaniljevo omako in slastnim orehovim crumblom. Običajni borovničevi cmoki so tako postali restavracijska sladica - užitek presenetljivih arom in tekstur. Recept vas bo zagotovo navdihnil za pripravo novih omak za različne vrste cmokov.

Čas priprave:
30 minut
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
4 porcije
borovnicevi-cmoki-z-orehi-in-pehtranom

Sestavine

borovničevi cmoki Pekarne Pečjak

8 kom

drobtine

150 g

orehi

200 g

rjavi sladkor

150 g

maslo

100 g

cimet

1 čajna žlička

rumenjaki

3

koruzni škrob

1 jedilna žlica

mleko

3 dl

vaniljeva pasta

1 jedilna žlica

pehtran

1 pest svežega ali 3 jedilne žlice suhega

Video recept

1

Orehe pražimo v suhi ponvi, dokler ne zadišijo. Nato dodamo drobtine, maslo, sladkor in cimet.

2

Vse skupaj pražimo, dokler se drobtine ne obarvajo zlatorjavo.

3

Zavremo mleko in ga prelijemo čez nasekljan pehtran.

4

Pustimo stati približno eno uro, da se mleko navzame okusa pehtrana. Precedimo.

5

Mleku dodamo koruzni škrob, sladkor in vaniljo ter pokuhamo.

6

Med kuhanjem dobro mešamo in na koncu dodamo rumenjake (pazljivo, da ne zakrknejo).

7

Cmoke skuhamo po navodilih ter prelijemo z vaniljevo kremo in posujemo z orehovimi drobtinicami.