Preskoči na vsebino

Košarica

1 izdelek

Trenutni znesek košarice*:

51,80 

Do brezplačne dostave manjka še 8,20 

*Končni znesek za plačilo je odvisen glede na izbiro načina dostave in morebitnimi stroški dostave.

Na košarico

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko

Vam je zmanjkalo idej za večerjo s prijatelji? Predlagamo, da skupaj z Evito pripravite goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko. Prefinjena in zelo okusna jed, ki vam ne bo vzela veliko časa za pripravo in bo navdušila vse. Za omako lahko uporabite že pripravljeno telečjo osnovo, ali pa se po navodilih v receptu sami lotite priprave. Okus zagotovo odtehta trud in čas!

Čas priprave:
30 minut (čas za pripravo telečje osnove ni vštet)
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
2 porciji
goveji-file-s-struklji-in-rdeco-vinsko-omako

Sestavine

File v omaki

Skutni štruklji Pekarne Pečjak

250 g

goveji file

2 kosa (cca 200 g)

merlot

2 dl

grenivka

1 kos

domača telečja osnova

3 dl

maslo

50 g

Domača telečja osnova

telečje kosti

3 kg

čebula

2 kos

korenje

2 kos

gomoljna zelena

1 kos

steblo zelene

2 kos

por

1/2

rdeče vino

0,5 dcl

Video recept

1

Goveji file dobro začinimo s soljo in poprom in ga spečemo do želene središčne temperature.

2

Za omako malce pokuhamo telečjo osnovo z rdečim vinom, da dobimo željeno gostoto. Primerna je, ko se omaka oprime žlice. Na koncu omaki dodamo še sok ene grenivke.

3

Štruklje skuhamo po navodilih na embalaži in jih popečemo na maslu z vseh strani.

4

Goveji file postrežemo s štrukljem in prelijemo z omako.

Recept za domačo telečjo osnovo: Zelenjavo operemo, olupimo in narežemo na velike kose. Zelenjavo in kosti pečemo v pečici 25 min pri 200 stopinjah. Damo jih v lonec in zalijemo z vinom, ter dodamo toliko vode, da prekrije vse kosti in zelenjavo. Kuhamo približno 10h. Precedimo in reduciramo do želene gostote.